انواع شیر آنلودر بر اساس عملکرد | Compressor Unloaders Valves Based on Types

انواع شیر آنلودر بر اساس عملکرد


برای بررسی انواع آنلود بر اساس عملکرد، دو نوع از آنلودر های دستگاه را بررسی میکنیم:

  1. دستگاه کمپرسوری که شیر آنلودر آن به صورت نرمالی اوپن است (Normal Open Unloaders)
  2. دستگاه کمپرسوری که شیر آنلودر آن نرمال کلوس است (Normal Close Unloaders)

عملکرد این دستگاه به این شکل بوده در لحظه خاموش بودن دستگاه دریچه ورودی آنلودر کمپرسور در حالت باز است. در لحظه استارت دستگاه در لحظه اولیه کمی هوا ورودی به داخل آنلودر وارد شده و پس از آن با همان میزان هوا فشار داخل مخزن سپراتور در حدود 2 بار ذخیره میشود . اینن مقدار هوای ذخیره شده برای گردش روغن و بسته شدن دریچه ورودی آنلودر کافی است . پس در لحظه استارت در ثانیه اولیه این حجم هوا باعث میشود دریچه آنلودر بسته و موتور پس از سپری کردن لحظه ستاره و مثلث به حالت بی باری برود سپس با توجه به فشار خط فرمان لود صادر میگردد .

شیر برقی به کار گرفته شده در این سیستم در حالت نرمالی اوپن است به این معنی که اجاره ورودی هوا به محفظه آنلودر را میدهد که همین امر سبب میشود دریچه بسته بماند . برای لود شدن شیر برقی فرمان را از کنترلر گرفته و برق دار میشود و هوای ورودی به محفظه آنلودر بسته میشود . در نتیجه آنلودر فشاری در پشت پیستون هاش نبود و به صورت دریچه باز عمل میکند و هوای به داخل ایرند یا همان واحد هواساز وارد میشود و عمل فشار سازی انجام میشود .

معمولا آنلودر های برند VMC به این شکل بوده.

شیر آنلودر کلوس برای دستگاه کمپرسور | Normal Close Unloader Valves

توضیحات آنلود نرمال کلوس در این قسمت قرار میگیرد.

انواع شیر آنلود بر اساس عملکرد

در کمپرسور های اسکرو جریان هوایی که به ایرند کمپرسور وارد می شود باید کنترل شود؛ این فعالیت توسط تعدادی قطعه الکتریکی مکانیکی به نام آنلودر انجام می شود. هنگامی که در دستگاه فشار کاهش پیدا می کند، این قطعات با باز کردن مسیر ورودی  هوا به درون دستگاه، فشار داخلی را به بالاترین میزان می رساند. پس از بالا رفتن فشار کمپرسور، آنلودر ورودی ها را می بندد و از ورود هوای اضافی به دستگاه جلوگیری می کند.

شیر آنلود

شیرهای آنلودر از مهم ترین قطعه های کمپرسورهای اسکرو هستند. قطعات شیرهای آنلود را شاید با نام هایی همچون intake valve وunload valve شنید‌ه باشید. شیر آنلود وظیفه کنترل و تنظیم فشار درون کمپرسورهای اسکرو را بر عهده دارد. در کمپرسورهای پیستونی قطعه ای به نام شیر تخلیه کنند‌ه وجود دارد که با شیر آنلودر تفاوت های عمده ای دارد. آنلودرها با توجه به کارایی و عملکردشان به دو دسته تقسیم می شوند که در این قسمت یکی از این دسته ها را معرفی می نماییم. هر کدام از دسته های آنلودر دارای انواع و مدل های مختلفی هستند.

حتما بخوانید  علت وجود روغن در خروجی کمپرسور و خط هوای فشرده

یکی از تقسیم بندی های شیر آنلودر در کمپرسور ها بر اساس عملکرد آن هاست. آنلودرها با توجه به عملکردی که دارند به دو مدل نرمال باز (آنلودر نرمال اوپن) و نرمال بسته (آنلودر نرمال کلوس) بخش بندی می شوند. هر کدام از آن ها ویژگی های خاصی دارند که در ادامه به معرفی هر کدام  می پردازیم.

معرفی شیر آنلودر مدل نرمال کلوس برای کمپرسور

آنلودر مدل نرمال کلوس یک شیر کنترل کننده هوای ورودی به درون ایرند است که در صورتی که این شیر توسط شیر برقی  باز شود، پس از کشید‌ه شدن هوا به درون ایرند، عملیات فشرد‌ه سازی انجام می شود. در این مدل آنلودر در هنگام استارت دستگاه هیچ گونه فعالیت فشرد‌ه سازی صورت نمی گیرد و بعد از روشن شدن و ثابت ماندن دور موتور (پس از تغییر ستاره به مثلث)، هوا به داخل ایرند کشید‌ه و فشرد‌ه می شود. در شرایط معمولی شیر برقی که به آنلودر وصل است بسته است ( مسیر هوای ورودی بسته است) و در زمان جریان برای کشید‌ه شدن هوا به داخل دستگاه باز می شود. پس از پر شدن تا حد استاندارد، شیر مجدد بسته و عملیات متوقف می شود تا از خروج هوا جلوگیری شود. زمانی که مصرف هوای مورد نیاز دستگاه افزایش پیدا کند با کاهش فشار داخل مخزن روبرو می شویم، در نتیجه با باز شدن دریچه عملیات مکش هوا به درون مخزن شروع می شود.

ایرادات مرسوم در آنلودرها

قبل از بررسی و و توضیح ایرادات آنلودر توضیحی در مورد نحوه کار آن می پردازیم .

آنلودر ولوی است که در ورودی دهنه واحد هواساز و وظیفه لود و آنلودر دستگاه را بر عهده داد و مکانیزم آن در دو بخش مکانیکی و برقی است. هوای ورودی از طریق فیلتر هوا و آنلودر وارد ایرند میشود. نقش آنلودر اجازه دادن ورود هوا به داخل ایرند بوده. این کنترل توسط مجموعه ای عملیات مکانیکی و برقی انجام میشود..

اجزا آنلودر در بخش مکانیکی شامل فنرها، اورینگ، گاید رینگ، پیستون و ..  در بخش برقی شامل شیر برقی بوده.

اجزای آنلودر مصرفی بوده و هر 8000 ساعت به صورت کیت تعویض میشوند . پس ایرادات مکانیکی آنلودر با تعویض کیت برطرف شده.

حتما بخوانید  معرفی انواع قطعات کنترلرهای اطلس کوپکو

از آنجا که آنلودر های اطلس کوپکو نرمال کلوس بوده ( یعنی در حالت معمولی و قبل از دستور دریچه بسته می باشد) ما در این مقاله به این تایپ از آنلودرها میپردازیم. کنترل این ولو به این صورت بوده در حالت نرمال دریچه بسته است، هنگامی که فرمان لود صادر میشود شیر برقی، برق دار شده و زمانی که آنلودرها دچار اختلال در کارایی می شوند، باید مورد بررسی یک متخصص قرار بگیرند تا ایراد اصلی مشخص شود. ایراداتی شامل موارد ذیل :

دستگاه روشن ، نمایش لود  در نمایشگر اما دستگاه زیر بار نمیرود :

مفهوم آن اینست که کنترلر با توجه به پارامترهای ورودی مانند فشار خط، فرمان را به شیر برقی داده است اما چرا دستگاه زیر بار نمیرود ؟

ما در سیستم آنلودر ایرادات را در دو بخش مکانیک و برقی بررسی میکنیم . در قسمت برقی ابتدا باید از اتصالات و سلامت خود شیر برقی اطمینان حاصل کنیم . هنگامی که بر روی نمایشر فرمان لود نمایش داده میشود به کمک ولت متر در سوکت شیر برقی مقدار ولتاژ را اندازه گیری میکنیم. زمانی که ولتاژبه دوسر شیر برقی رسید میتوان خود شیر برقی را تست کنیم. تست شیر برقی به صورت لرزه است و همراه با صدا. زمانی که از سلامت شیر برقی اطمینان حاصل کردیم اما مشکل برطرف نشد می بایست به بخش مکانیک این ولو برویم.

از مهم ترین دلایل خرابی دستگاه می توان به مواردی همچون نصب اشتباه شیر، قطع شدن جریان برق، خرابی شیر کمپرسور و خرابی قطعات مختلف کمپرسور اشتاره کرد. در صورت بروز این موارد دستگاه به صورت کامل از کار میفتد.

اساس فعالیت و عملکرد آنلودرهای کمپرسور

انلودرهای کمپرسور به واسطه یک دریچه جریان ورود هوا به داخل مخزن را کنترل می کنند. زمانی که آنلودر بسته باشد هوا راهی برای ورود به مخزن ندارد، در صورتی که الکتروموتور دستگاه به فعالیت ادامه می دهد. در هنگام این فعالیت ایرند در شرایط بی باری قرار می گیرد و آماده ی وضعیت ضروری فشرد‌ه سازی هوا می باشد. هوای موجود در هواساز به واسطه سوراخ های کوچکی از ایرند بیرون می روند؛ البته این عملیات در زمان بی باری کمپرسور انجام می شود. در نتیجه برای افزایش ایمنی در دستگاه مسیر خروجی هوا هیچ وقت به صورت کامل مسدود نمی شود و روزنه های کوچکو برای حرکت روغن موجود، وجود دارد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *