چرا باید روغن کمپرسور سنتتیک (صنعتی) را انتخاب کنید؟

چرا باید روغن کمپرسور سنتتیک (صنعتی) را انتخاب کنید؟

شاید این موضوع را بدانید که برای راه‌اندازی کمپرسورها بایستی از روغن کمپرسور استفاده کرد. در حال حاضر در امور روزمره چه در صنعت و چه در لوازم خانگی و غیره به طور وسیعی از کمپرسورها استفاده می‌شود. پس از خرید یک کمپرسور نخستین کاری که باید صورت بگیرد،

این است که چگونگی نگهداری آن را یاد بگیرید. این نوع نگهداری اصولی از این جهت مهم است که اگر صحیح و به موقع انجام شود، موجب افزایش بازدهی شده و عملکرد مثبت آن می‌شود؛ بنابراین برای اینکه کمپرسور شما بهترین کارایی و عملکرد را داشته باشد، در انتخاب روغن آن بسیار دقت کنید. در ادامه شما را به مطالعه ادامه این مطالب دعوت می کنیم:  

معرفی انواع روغن کمپرسور

معرفی انواع روغن کمپرسور
معرفی انواع روغن کمپرسور

در حالت کلی روغن کمپرسورها به دو گروه روغن سنتتیک و معدنی تقسیم می‌شوند. روغن‌های معدنی از مشتقات نفت هستند و در پالایشگاه‌های نفت تولید می‌شوند، اما در مقابل روغن‌های سنتتیک گیاهی هستند و در آزمایشگاه پس از افزودن ماده additive تولید می‌شوند. روغن‌های سنتتیک در مقایسه با روغن‌های مینرال قابلیت‌های بهتری دارند؛ زیرا روغن‌های معدنی ذرات و میکرو ارگانیسم‌هایی را از خود برجای می‌گذارند که زمان استفاده این ذرات در ماشین مورد نظر، رسوباتی را تشکیل می‌دهند.

مزایای روغن سنتتیک (صنعتی)

برای درک مزایای برتر روغن‌های کمپرسور سنتتیک نخست باید با وظایف اصلی روغن موتورها آشنا شوید. به طور کلی روغن‌ها دو وظیفه اصلی خنک‌کاری و روان کاری را بر عهده دارند.

مزایای روغن سنتتیک (صنعتی(
مزایای روغن سنتتیک (صنعتی(

سازگار با آب و هوای سرد

روغن‌های سنتتیک در دماهای بالا و پایین عملکرد بهتری دارند و دمای نقطه‌ی ریزش آن‌ها پایین‌تر است این مسئله به روغن این امکان را می‌دهد تا در روزهای سرد و یا در نواحی که سرمای هوا حدود صفر درجه است، کار روان‌سازی را سریع‌تر آغاز و کمپرسور را راحت‌تر روشن کند.

دارای ضریب گارانروی بالا

این روغن‌های صنعتی به علت ضریب گرانروی بالای خود، در دماهای بالا به صورت غلیظ‌تری باقی می‌مانند. این یعنی لایه روان‌ساز شکل گرفته روی سطوح، در دماهای بالاتر شرایط محافظت را به شکل بهتری فراهم می‌کند.

مقاومت بالا

روغن کمپرسور سنتتیک در برابر اکسایش، فروپاشی دمایی و تشکیل رسوبات مقاومت و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد.

نیاز به تعویض در بازه زمانی طولانی مدت

نکته قابل توجه این است که روغنهای متعارف بایستی بعد از هر 1000 تای 1500 ساعت کارکرد تعویض شوند. همچنین روغن صنعتی می‌تواند بسیار بیشتر از حد ممکن دوام داشته باشد و براساس این، در بازه‌های زمانی طولانی‌تری نیاز به تعویض خواهد داشت. این موضوع موجب می‌شود تا شما هزینه کمتری را بپردازید.

شاید بیشتر صاحبان دستگاه از این موضوع اطلاع نداشته باشند. آنان یک روغن صنعتی را خریداری می‌کنند و بعد از طی بازه توصیه شده توسط تولید کننده، آن را با سایر روغن‌های غیرصنعتی تعویض می‌کنند. ولی بعضی از تولیدکنندگان روان سازهای سنتتیک، مدعی هستند که روغن تولید شده توسط آن‌ها می‌تواند 4000ساعت کار کند.

دارای ساختار خالص

روغن موتورهای سنتتیک فقط خالص‌ترین مولکول‌های روغن را که از لحاظ شکل و ابعاد مشابه هستند، را در ترکیب خود جای داده‌اند. این موضوع باعث سایش کمتر آن با قطعات داخلی ایرند، اصطکاک کمتر سیال و افزایش توان کمپرسور می‌شود. طول عمر ایرند کمپرسور با روان‌کاری بهتر قطعات داخلی ایرند، کاهش اصطکاک و فرسودگی رابطه مستقیم دارد.

کاهش مصرف سوخت در کمپرسورهای دیزلی

کاهش مصرف سوخت در کمپرسورهای دیزلی
کاهش مصرف سوخت در کمپرسورهای دیزلی

افزون بر این، با کاهش سایش روغن موتور کمپرسور به قطعات داخلی، موتور می‌تواند با راندمان بهتری عمل کند و سوخت کمتری نیز مصرف شود. به طور معمول هنگامی که روغن‌هایی با پایه معدنی را با روغن‌های سنتتیک جایگزین می‌کنیم، کاهش میزان مصرف سوخت را مشاهده خواهیم کرد.

بهبود عملکرد خنک کاری

استفاده از روغن سنتتیک باعث بهبود راندمان خنک کاری در سیستم کمپرسور می‌شود. به این معنا که افزایش انتقال حرارت و بهبود عملکرد کلی سیستم، نتیجه استفاده از این نوع روغن است.

افزایش عملکرد کمپرسور

استفاده از روغن سنتتیک می‌تواند عملکرد کمپرسور را تا ۱۵٪ بهبود بخشد. این به معنای افزایش قدرت و کارایی کمپرسور است که باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود.

دارای خاصیت ضد رطوبتی

روغن سنتتیک (صنعتی) خواص ضد رطوبتی دارد که باعث کاهش رطوبت در سیستم کمپرسور می‌شود. به همین دلیل این ویژگی از تشکیل رسوبات آبی و خوردگی در قطعات کمپرسور جلوگیری می‌کند.

روانکاری مناسب

این نوع روغن کمپرسور ویژگی‌های روانکاری مناسبی دارد که موجب کاهش اصطکاک و سر و صدا در سیستم کمپرسور می‌شود. همچنین این روغن ارتعاشات را کاهش می‌دهد و در عملکرد آرام و بهینه‌تر کمپرسور نیز بسیار موثر است.

جوشش کمتر

این نوع روغن کمپرسور نسبت به روغن کمپرسورهای معمولی جوشش کمتری دارد. هنگامی که ایرند در دمای 100 درجه به مدت ۶ ساعت کار کند، یک روغن با کیفیت فقط حدود ۴٪ از وزن خود را از دست می‌دهد. در مقابل در یک روغن معمولی و در وضعیت مشابه حداقل 10٪ وزن آن از بین می‌رود.

تحمل دمای بالا

در حقیقت روغن‌های سنتتیک (صنعتی) می‌توانند تا ۷۰۰ درجه فارنهایت را تحمل کنند، به همین علت این روغن‌ها گزینه بسیار مناسبی برای تمامی کمپرسورها در آب و هوای گرم هستند.

سخن پایانی

همان طور که بیان کردیم راه‌اندازی کمپرسورها یا سیستم‌های فشار هوا به روغن نیاز دارند. به همین دلیل شما باید روغنی را انتخاب کنید که موجب افزایش بازدهی و کارایی آن شود. با بررسی انواع مختلف روغن‌های معدنی و سنتتیک می‌توان نتیجه گرفت که روغن‌های کمپرسور سنتتیک صنعتی بهترین گزینه برای خرید هستند. از جمله مزایای این روغن می‌توان به کاهش ضخامت و تشکیل رسوبات، افزایش عمر مفید کمپرسور تا ۲-۳ برابر، کاهش مصرف برق کمپرسور تا ۱۲٪، محافظت از خوردگی، کاهش دمای عملیاتی، تثبیت دما، کاهش سروصدا و ارتعاشات، تبخیر پایین روغن، بهبود راندمان خنک کاری و افزایش عملکرد کمپرسور تا ۱۵٪ و موارد دیگر اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *